4. – 6. marts „Mahajānas prāta 7 punktu treniņš” God. Fedors Strake

Buddhas mācības mērķis ir pakļaut prātu tā nepārtrauktībā un no šīs mācības Tibetā attīstījās prāta vingrināšanas tradīcija. Šis svarīgais teksts ar nosaukumu Prāta 7 punktu treniņš, ir saknes teksts no visiem prāta treniņa tekstiem un ietver sevī katru svarīgo Buddhas mācības aspektu.

Tibetā praktizētā budisma tradīcija ir Mahajānas budisms, un tā esence ir atkarīgās rašanās uzskata attīstība, kas ir mācība par tukšumu, un tam pamatā esošā mīlestība un līdzjūtība, citiem vārdiem sakot, Tibetas Mahajānas budisma esence ir līdzjūtība un mācība par tukšumu.

Katra jūtošā būtne savas eksistences pamatā tiecas pēc laimes un vēlas atbrīvoties no ciešanām un tas motivē  lielāko daļu viņu darbību. Ir divu veidu laime – laime, kas izriet no ķermeņa atkarīgās rašanās un laime, kas izriet no prāta atkarīgās rašanās. Lielākā daļa cilvēku rīkojas tā, lai sasniegtu fiziski izjūtamo laimi, veicot dažādas darbības, kā ejot pastaigā, ēdot, atpūšoties, pavadot laiku sev tīkamā sabiedrībā un tamlīdzīgas darbības, kas noved pie tūlītējas, ātri zūdošas laimes izpausmes, bet neveido dziļu iekšēju laimes izjūtu. Tā vienmēr ir atkarīga no ārējiem objektiem. Turpretī iekšējā laime ir atšķirīga, tā veidojas no uzskatu maiņas – tā izriet nekavējoties un tieši tanī brīdī, kad tiek izmainīta attieksme vai uzskats, pat tad, ja minūti atpakaļ šīs izjūtas vietā bija ciešanas.

Prāta 7 punktu treniņam ir divi mērķi: tīras pozitīvas bodhičittas vai līdzjūtības domas attīstīšana un atkarīgās rašanās jeb tukšuma izpratnes attīstība.

Godājamā Fedora mācību laikā nedēļas nogali un pirmdienas vakaru veltīsim šī teksta un mācības apgūšanai un praktiskās daļas ietvaros ar to saistītām meditācijām.

Par God. Fedoru lasiet šeit

Mācību programma:

Sestdien, 4.03.

10.00-10.45 Meditācija

11.00-12.30 Pirmā sesija

14.00-15.30 Otrā sesija

16.00-17.15 Trešā sesija

17.30-18.00 Meditācija

Svētdien, 5.03.

10.00-10.45 Meditācija

11.00-12.30 Pirmā sesija

14.00-16.00 Otrā sesija

Pirmdien 6.03.

19.00-21.00 Noslēguma sesija

Mācību grāmatiņa angļu valodā ir pieejama lejupielādei Happy Monks Publications mājas lapā šeit.

Mācības notiks angļu valodā ar tulkojumu latviski.

Ieteicamais ziedojums EUR 7.00 par vienu sesiju vai pusdienu nedēļas nogalē un EUR 14.00 par pilnu dienu.

Laipni aicinām pieteikties iepriekš uz visu mācību laiku vai kādu no sesijām, kas jebkurā gadījumā būs ļoti noderīgi.

The lightof morning decomposes everything (1)