19.-22.06.2018 Zaļās Tāras retrīts ar God. Namgjelu

Aicinam pieteikties Zaļās Tāras retrītam, kurš norisināsies īpašā Vasaras saulgriežu laikā 19.-22.06.2018, meditācijas centrā “Vihara”, www.vihara.lv

Tāra ir pilnīgi apgaismota Buda, kas visu jūtošo būtņu labumam solījusi arī pēc apgaismības sasniegšanas parādīties kā sievišķā Bodhisatva. Viņas galvenā darbība ir aizsargāt praktizētājus no astoņām bailēm. Tāra jeb tibetiešu valodā Drolma ir viena no visvairāk godātajām dievībām Tibetā. Tāra iemieso visu Budu brīnumainās darbības. Saskaņā ar mītu viņa ir dzimusi no Līdzjūtības Budas Čenreziga asarām. Tārai ir neskaitāmas izpausmes, kas manifestējas atbilstoši cilvēku vajadzībām. Tā, piemēram, dinamiskā Zaļā Tāra palīdz ātri pārvarēt šķēršļus, piepildīt vēlmes un pasargāt bīstamās situācijās.

Retrītu vadīs: Godājamais Lobsangs Namgjels ir austrālietis, budists vairāk kā 20 gadus, no tiem 15 gadus ir mūks, mācījies pie tādiem izciliem Skolotājiem kā Viņa Svētības Dalailamas, Denma Ločo Rinpočes, Čoden Rinpočes, Lama Zopa Rinpočes, Čoeding Rinpoče, Gen Lamrimpa un Geše Sonam Rinčen. Viņš ir pabeidzis četru gadu Lam-Rim retrītu, kā arī daudzus tantriskos retrītus. Māca dažādās valstīs kā Indijā, Nepālā, Meksikā, Austrālijā, Jaunzēlandē, Krievijā, Eiropā un ASV. Vairākas reizes viesojies Latvijā.

Viņš par sevi saka, ka ir vienkāršs austrāliešu mūks, kurš praktizē un dzīvo saskaņā ar Tibetas budisma principu “vismaz nekaitē un, kad vari, centies nest labumu visām jūtošajām būtnēm”.

Viņa mājas lapa ir:  http://Venerable-Namgyel.com

Kontakti uzziņām un dalības pieteikšanai -26439430, info@ganden.lv