VS Dalailama “Viedums ikkatrai sirdij” 16.-18.jūnijam, Rīgā, Skonto hallē

Pēc daudziem lūgumiem VS Dalailama Rīgā turpinās vadīt mācības un dalīsies ar savām zināšanām.
Viņa Svētība Dalailama ir izvēlējies Budas mācības praktisko, proti, garīgā ceļa vieduma aspektu un18. jūnijā dāvās Mandžušrī, Vieduma Budas iniciāciju.

Mandžušrī Tibetas budismā ir viena no visvairāk mīlētajām dievībām. Tradīcija vēsta, ka Mandžušrī iemieso visu budu viedumu. Ir daudz dažādu Mandžušrī formu, un tās visas veicina vieduma vairošanu. Mandžušrī vārds nozīmē “liegais lieliskums”. Ar to ir domāta lieliski liegā, no rupjiem vārdiem brīvā valoda, tāpēc Mandžušrī prakse palīdz attīstīt daiļrunību. Viena no Mandžušrī pazīstamākajām mantrām OM A RA PA CA NA DE ir senindiešu kharoštī alfabēta sākuma burti, un pati mantra saskaņā ar mutisko tradīciju tiek tulkota kā “prāts, kas  dzīvajām būtnēm ļauj nobriest”.
Budistu rakstos Mandžušrī dēvē par “visu budu tēvu”, jo tā simbolizētais viedums ir ļoti  būtisks garīgai izaugsmei.
No Viņa Svētības Dalailamas saņēmuši Vieduma Budas iniciāciju, mācekļi turpmāk varēs veikt Mandžušrī praksi, tādējādi attīstot tukšuma apjēgsmes, visu parādību mijatkarības  viedumu. Mandžušrī prakse arī veicina intelektuālās spējas un palīdz apgūt jaunas zināšanas.
Dalailamas mācības Rīgā notiek kopš 2014. gada un ir pieejamas visiem interesentiem – gan budistiem, gan cilvēkiem, kas izjūt interesi par budisma filozofiju, kurā harmoniski savienojas dziļa gudrība un neierobežota līdzjūtība.

Pasākuma mājas lapa: http://dalailama.lv