12. jūlijā plkst. 19:00 Mīlestība vai pieķeršanās. Ciešanu cēloņi. Glens Svensons.

Tādas spēcīgas destruktīvas emocijas kā pārspīlēta pieķeršanās lietām, cilvēkiem, apstākļiem un ieradumiem, un nepamatotas dusmas ir tik spēcīgas, ka tām nepieciešams iztērēt daudz enerģijas un rezultātā paliekam vēl vairāk nepamierināti ar sevi un citiem. Tās bojā mūsu attiecības ar mīļoto, izjauc harmoniju ģimenē, un traucē mūsu ikdienas saskarsmē ar kolēģiem un draugiem.

Kā transformēt šīs nejēdzīgās emocijas – pieķeršanos un dusmas – vienā no pamata budistu praksēm mīlošā laipnībā un līdzjūtībā?

Līdzjūtība budistu izpratnē – tā ir cilvēkmīlestības izpausme. Līdzjūtība māca pievērsties otram un otra vajadzībām.

Kas ir ciešanas un kādi ir to cēloņi? Destruktīvās emocijas mums rada tādu sajūtu, ka nekas nav labi – budisma filozofijas izpratnē to sauc par ciešanām.

Vakara saruna būs veltīta tam, lai:

-definētu 3 ciešanu līmeņus

-atpazītu no tiem izrietošās 3 nevēlamās darbības, ko saīsināti sauc par indēm

-noteiktu, kā nevēlamās darbības rada izkropļotus uzskatus par to, kā lietas pastāv un kādā veidā tās noved pie ciešanām

-definētu destruktīvās emocijas- dusmas un pieķeršanos

-apgūtu metodes šo emociju un darbību pātvarēšanai

Mācības notiek par ziedojumiem, angļu valodā ar tulkojumu latviski. Vēlamā ziedojuma summa ir 7-10 EUR par vakaru.

Mācības vada: Glens Svensons, dzimis Austrālijā, studē un praktizē Dharmas mācības kopš 1995. gada, 2004. gadā beidzis Advancēto Budisma sūtras un tantras septiņu gadu studiju programmu (Masters Program in Advanced Buddhist Studies of Sutra and Tantra) Lamas Tsongkhapas Institūtā, Itālijā. http://www.glensvensson.org/