13. – 23.februārim “Kā sasniegt apgaismību trīs dienās”, “Garīgais tūrisms”, “Meditācija birojā pie rakstāmgalda”

Programmā:

13., 14. februāris plkst. 19.00-21.00 “Kā sasniegt apgaismību trīs dienās”

15.februāris plkst. 19.00-21.00 “Ievadlekcija: Medicīnas Buda”

16.-17.februāris “Medicīnas Budas retrīts pilsētā. Uguns Pudža”.

19.februāris plkst. 19.00-21.00 “Garīgais tūrisms”

20.februāris plkst. 19.00-21.00 “Meditācija birojā pie rakstāmgalda”

22.februāris plkst. 19.00-21.00 “Budistu mūka stāsts – Reiki meistars”.

23.februāris plkst.10.00-16.00 “Usui – Ryho Reiki mācības dziedināšanas prakse (sev)

13. UN 14. FEBRUĀRĪ PLKST. 19.00 KĀ SASNIEGT APGAISMĪBU 3 DIENĀS
Godājamais Namgjels dalīsies savā 30 gadu prakses pieredzē par šo tēmu un kas nepieciešams, lai sasniegtu rezultātu ārtāk un efektīvāk! Vai tas ir iespējams 3 dienās?
Mūsdienās mums nav laika dziļai priekšmeta izpētei, mēs dodam priekšroku īsam ievadkursam, nevis tiecamies pēc dziļām zināšanām. Mums nav laika pētīt un iedziļināties. Tieši tāpēc tik ļoti vilinoši šķiet īstermiņa risinājumi.
Mācības nav vienots 2 dienu kurss, katru nodarbību var apmeklēt arī atsevišķi, tomēr katrā skolotājs atklās kaut ko jaunu un noderīgu visiem.
Pateicības ziedojums par 2h nodarbību: EUR ~10

15. FEBRUĀRĪ PLKST. 19.00 IEVADS MEDICĪNAS BUDAS RETRĪTAM GANDEN CENTRĀ
Reiz septiņi Bodhisattvas (apgaismotas būtnes) lūdzās par visu jūtošo būtņu pārejošo un mūžīgo laimi un par to, lai viņu vārdi kļūtu par vēlmju piepildošiem vārdiem, kas var izārstēt visas dzīvo būtņu slimības gan fiziskās, gan garīgās. Viņi deva solījumu, ka viņu lūgšanas piepildīsies tad, kad Šakjamuni Budas mācību izpaltība mazināsies. Kopš tā laika, kad šie septiņi Budas sasniedza apgaismību, viens no Budas desmit spēkiem ir lūgšanu spēks – tas nozīmē, ka visas lūgšanas tiek piepildītas. Viņus sauc par Septiņiem Medicīnas Budām, no kuriem galvenais ir Lazurīta Medicīnas Buda, Gaismas Karalis. Tā kā Buda Šakjamuni mācīja par Medicīnas Budu, sekojot tradīcijai, viņš arī tiek uzskatīts par vienu no Medicīnas Budām, un tāpēc kopā ir Astoņi Medicīnas Budas.
Medicīnas Buddhas prakse virzīta uz emocionālo un fizisko ciešanu atvieglošanu, izveseļošanos, kā arī uz absolūto mērķi – pilnīgu atbrīvošanos no ciešanām un to cēloņiem. Tā ir spēcīga attīrīšanās prakse, ko var izmantot jebkurai problēmai, jebkam.
Ievadlekcijā godājamais Namgjels pastāstīs par retrītu un ieteiks derīgas prakses.
Šī lekcija un retrīts domāts un būs noderīgs visiem interesentiem, gan iesācējiem, gan ilgi praktizējošies studentiem.
Pateicības ziedojums par 2h nodarbību: EUR ~10

16. UN 17. FEBRUĀRĪ PLKST 10.00 – 16.00 MEDICĪNAS BUDAS RETRĪTA 2 DIENAS GANDEN CENTRĀ
Pateicības ziedojums par 2 dienu retrītu: EUR ~25

19. FEBRUĀRĪ PLKST. 19.00 „GARĪGAIS TŪRISMS” VS. APZINĀTS IZAUGSMES CEĻŠ
Centienos pēc garīgās attīstības dažreiz sanāk ilgi maldīties un meklēt pareizo virzienu. Tādos meklējumos reizēm zaudējam laiku. Pretēji šiem meklējumiem jeb „garīgajam tūrismam” ir apzināti izvēlēts izaugsmes ceļš vai taka, kas mērķtiecīgi palīdz sasniegt izvēlētos mērķus un visu laiku piedāvā atskaites punktus un iespēju sekot līdzi panākumiem.
Kāpēc „garīgais tūrisms” ir labs veids kā iesākt meklējumus un kāds ir šis izaugsmes ceļš budismā, godājamais Namgjels dalīsies savā 30 gadu prakses pieredzē ejot šo ceļu.
Pateicības ziedojums par 2h nodarbību: EUR ~10

20. FEBRUĀRĪ PLKST. 19.00 LABĀKĀ VIETA MEDITĀCIJAI – DARBA VIETA?
Tu zini, ko pētnieki atklājuši par meditāciju? Drīzāk, ka esi palaidis garām visus rakstus tāpat kā šīs vēstules tekstu, jo tas ir tas, ko mēs visbiežāk darām. Izlasam virsrakstus un ar acīm skrienam talāk.
Vesela virkne pētījumu un stāstu ir sakrājusies par meditācijas prakses noderīgumu un apzinātības elpošanas prakses labvēlīgumu. Meditācijas un elpošanas prakses palīdz sasniegt labākus koncentrēšanās rezultātus, produktīvāk veikt darba dienas uzdevumus, saglabāt enerģiju un samazināt trauksmes sajūtu un nogurumu.
Pat tie, kas jau pamēģinājuši meditāciju vēl netic tās reālajai spējai sasniegt visus šos rezultātus, un atrod dažādus attaisnojumus tādus kā laika trūkumu un uzdevumu kalnu darbā.
Lūk, neparasts padoms – sāciet meditet darba vietā!
Tieši tur, kur ir stress un troksnis, un nemitīgi tiek novērsta uzmanība. Tā tomēr var izrādīties ideāla vieta meditācijai.
Nodarbībā būs derīgi padomi un reālas meditācijas prakses piemēri, ko varēs izmantot ikdienā.
Pateicības ziedojums par 2h nodarbību: EUR ~10

22. FEBRUĀRĪ PLKST. 19.00 KĀ BUDISTU MŪKS KĻUVA PAR REIKI MEISTARU
Godājamais Namgjlels ir budistu mūks no Austrālijas ar lielu vēlmi un līdzjūtību palīdzēt citiem un palielināt izredzes to darīt ne tikai kā mūkam, bet arī kā Reiki meistaram. Viņa neparastais, aizraujošais un interesantais dzīvesstāsts iedvesmojis daudzus cilvēkus cisā pasaulē, un mēs lūdzām viņu dalīties ar to arī pie mums.
Pateicības ziedojums par 2h nodarbību: EUR ~10

Par pasniedzēju lasiet šeit.