26. aprīlī plkst. 19.00 “Kurš atbildīgs par šo mēslu kaudzi manā dzīvē” ar God. Džado Rinpoče

Džado Rinpoče (tikšanās un mācības K.K. fon Stricka villā un Ganden Budisma Meditāciju centrā, Rīgā 2019. gada 26- 29.aprīlī)

Ganden budisma meditācijas centrs aicina apmeklēt mācības ar Džado Rinpoči, Rīgā, šī gada aprīlī. Godājamais Tulku Rinpoče sniegs publisko lekciju, mācības par trīs galveniem ceļa aspektiem un Zaļās Tāras iesvētības. Šī ir lieliska un neizmērojami veiksmīga iespēja saņemt vērtīgās mācības tāda diža skolotāja kā Džado Rinpočes vadībā, kuram ir ārkārtīgi liela pieredze budisma mācībās.

„Trīs galvenie ceļa aspekti”: Lama Tsong Khapa šajā tekstā paskaidroja, kā šie trīs galvenie ceļa principi ietver visas Buddhas mācības. Tie ir: 1) atteikšanās no samsāras (cikliskās eksistences),  2) bodhičitta – stipra vēlēšanās sasniegt apgaismību, ar mērķi palīdzēt visām jūtošajām būtnēm, 3) absolūtā gudrība (šunjata) – gudrība, kas saprot augstāko patiesību par visu parādību patieso eksistenci. Kopā tie veido it kā divus spārnus, ar kuriem mēs varam pacelties un sasniegt garīgos augstumus ceļā uz apgaismību.

Buddha Tāra: pārstāv visu apgaismoto būtņu gudrību un līdzjūtību sievietes veidolā. Lama Zopa Rinpoče saka: „Tāra var atrisināt daudzas problēmas jūsu ikdienas dzīvē: pasargāt no pāragras nāves, palīdz atveseļoties no slimībām, nes veiksmi biznesā, palīdz atrast darbu, nes bagātību.”

Džado Rinpočes īsa biogrāfija

Khensur Džado Tulku Rinpoče (Tenzin Jungne) dzimis 1954. gadā nomadu ģimenē Tibetā, Namtso ezera apkārtnē, 220 kilometrus uz ziemeļiem no Lhasas.

Trīs gadu vecumā viņš ticis atzīts par Džado klostera abata ceturto  reinkarnāciju. Pēc tam, kad 1959. gadā viņam izdevās aizbēgt no ķīniešu okupētās Tibetas, Rinpoče īsu brīdi uzturējās Nepālā, bet vēlāk vairākus gadus pavadīja Dalhaujā un Dharamsalā Ziemeļindijā, kur pabeidza tibetiešu budisma  pamatu studijas. Savus iesācēja (novices) mūka solījumus Rinpoče pieņēma 1964.gadā no Viņa Svētības Dalailamas, bet  1973. gadā pilnās ordinācijas solījumus no Ling Rinpočes.

No 1972. līdz 1990. gadam Rinpoče studēja Sera Dže klosterī Dienvidindijā, kur saņēma plašas mācības no daudziem augstiem lamām, piemēram, Khensur Rinpočes un izcilā meistara Lobsanga Vangčuka. Pēcāk viņš turpināja studijas  Gyuto Tantriskajā  klostera universitātē. 1991. gadā Rinpoče ieguva Geshe Lha Rampa pakāpi jeb augstāko izglītības līmeni tibetiešu budisma Geluk tradīcijā. Pēc tam viņš papildināja studijas Gjoto Tantriskajā koledžā Dharamsalā.

No 1992. līdz 1996. gadam Rinpoče kalpoja par skolotāju Viņa Svētības Dalailamas personīgajā klosterī Dharamsalā. 1997. gadā Rinpoče tika iecelts par Namgjal klostera Abatu, un šos pienākumus veica līdz pat 2004. gadam. Rinpoče ir saņēmis neskaitāmas mācības un iesvētības no Viņa Svētības Dalailamas un viņa tuvākajiem skolotājiem, kā arī no citiem izciliem meistariem, piemēram, Trulšig  Rinpoče un Čogje Tričen Rinpoče.

Džado Tulku Rinpoče ir viens no mūsdienās visaugstāk novērtētajiem Geluk līnijas lamām. Līdztekus viņa izcilajai Geluk klosteru universitāšu izglītībai, gadu gaitā Rinpoče ir saņēmis daudzas mācības no Viņa Svētības Dalailamas un viņa diviem galvenajiem skolotājiem, kā arī daudziem izciliem citu tradīciju skolotājiem, kā, piemēram, slavenā Ņingmas meistara Trulšika Rinpočes.

Džado Rinpoče ir izslavēts ar savu spožo intelektu un dinamisko mācību stilu, kā arī īpašu spēju uzrunātt rietumu studentus vienlaikus aizraujoši un dziļi personīgi. Līdztekus iepriekš minētajām īpašībām, Rinpoče ir studentu vidū izslavēts un mīlēts par savu laipnību un iejūtīgo izturēšanos.

(apraksts ņemts no International Kalachakra Network)

Rinpočem ir bagātīgas zināsanas par budisma sūtrām un tantriskajās mācībās, uzkrāta liela Dharmas pieredze, sniedzot prasmīgas mācības Buddhas mācību sekotājiem. Viņa personība ir neuzkrītoša, un pats sevi dēvē par vienkāršu mūku, kas dzīvo saskaņā ar pieticīgu dzīvesveidu.

DIENAS KĀRTĪBA

 Publiskā lekcija piektdien, 26. aprīlī, 2019

19.00 – 21.00 publiskā lekcija “Kurš atbildīgs par  šo mēslu kaudzi manā dzīvē”  K.K. fon Stricka Villā

Mācības “Trīs galvenie ceļa aspekti”

Sestdien, 27. aprīlī, 2019 un svētdien 28. aprīlī, 2019

10.00 – 12.00 pirmā sesija

12.00 – 14.00 pusdienu pārtraukums

14.00 – 16.00 otrā sesija

 

Pirmdien 29. aprīlī, 2019

18.00 – 21.00 Zaļās Tāras iesvētības

Pasākuma norises vieta (26. aprīlī): K.K. fon Stricka Villa, Briana ielā 9, Rīgā

Pasākuma norises vieta: (27-29 aprīlī): Ganden budisma meditācijas centrs, Miera iela 11-1, Rīgā,  ieejas durvju kods: 3254A

 Reģistrācija: lūgums aizpildīt reģistrācijas formu:  REĢISTRĀCIJAS FORMA

Saziņai: Inese Zelmane, +371 56 439 430, info@ganden.lv

Mājas lapa: www.ganden.lv